Hazard met oproep: "Ik wil graag meer bescherming"

Caroline Tonnelier
| 6 reacties
Hazard met oproep: "Ik wil graag meer bescherming"
Foto: © SC

Eden Hazard wordt elk jaar een beetje beter. Die lijn wil de Rode Duivel ook volgend seizoen verderzetten. Daarvoor rekent hij echter ook op de scheidsrechters.

De nummer 10 van Chelsea krijgt immers heel wat te verduren op een voetalveld. Hij is de speler op wie vorig seizoen de meeste overtredingen gemaakt werden in de Premier League en dat liet zijn sporen na. 

"Soms heb ik pijn na een wedstrijd. Ik moet ontstekingsremmers nemen, maar ik speel graag met de bal aan de voet. Wanneer ik de bal aan de voet heb, krijg ik veel trappen."

Hij moppert echter niet. "Als ik pijn voel, probeer ik te blijven lachen. Ik heb nog nooit gereageerd, dat is mijn karakter. De ergste? Die tegen Stoke, zonder twijfel."

Hazard meet zijn prestaties zelfs af aan het aantal trappen. "Als ik veel trappen heb gekregen, zeg ik na een wedstrijd altijd dat het een goede match was. Die trappen kunnen mij niet schelen, ik wil alleen scoren."

Oproep aan arbitrage

Mourinho sprak al zijn vrees uit dat Hazard Engeland zou verlaten omwille van een gebrek aan bescherming. De speler zelf benadrukt dat hij zich erg goed voelt bij Chelsea, maar vraagt toch extra aandacht van de scheidsrechters. 

"Als ze mij kunnen beschermen, zou dat goed zijn voor mij. Ze weten dat ik veel trappen krijg en ik wil graag bescherming van de arbiter", zo vertelde Hazard aan Sunday Telegraph

"20 goals misschien niet goed genoeg"

Mourinho zei vorige week dat Hazard nog beter moet doen volgend seizoen en daar is de speler zelf het mee eens. "Als ik het niveau van Messi en Ronaldo wil halen, moet ik 40 à 50 goals maken. Vorig seizoen scoorde ik er zo'n 20. Dat is misschien goed, maar misschien is het toch niet genoeg."

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties