Opnieuw een mooie prijs voor Kevin De Bruyne

Caroline Tonnelier
| 3 reacties
Opnieuw een mooie prijs voor Kevin De Bruyne
Foto: © photonews

Kevin De Bruyne was dé grote man in de Bundesliga vorig seizoen. Zijn glansprestaties leverden hem al verschillende individuele trofeeën op en daar mag hij nu nog eentje aan toevoegen.

De Rode Duivel werd immers verkozen tot Voetballer van het jaar in de Bundesliga. Hij is pas de vijfde buitenlander die met deze eer gaat lopen. De Bruyne won met een duidelijke voorsprong: hij kreeg 367 stemmen, tegenover 94 voor Neuer en 67 voor Robben. 

"In een ander land tot beste speler gekozen worden, dat betekent wat. Dit is een erkenning voor mijn seizoen", zo reageerde onze landgenoot tegenover Kicker.

Hij dacht meteen ook aan Junior Malanda. "We hebben de DFB-Bokal aan hem opgedragen, ook mijn trofee als Voetballer van het jaar is voor hem."

De hamvraag is natuurlijk waar De Bruyne volgend seizoen speelt. Misschien gewoon in Duitsland? "Na alles samen tweeënhalf jaar in Duitsland, kan ik wel zeggen dat de speelstijl mij goed ligt, ja."

Hecking is trainer van het jaar

Voor de volledigheid: Dieter Hecking, de coach van De Bruyne bij Wolfsburg, werd verkozen tot Trainer van het Jaar. Bij de vrouwen ging de prijs voor beste speelster naar Celia Sasic.

Het was reeds de 56e keer dat deze prijs werd uitgereikt. Kicker organiseert de stemming en nodigt daarbij de Duitse sportjournalisten, aangesloten bij beroepsvereniging VDS, uit om deel te nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties