Neymar en poker: een topcombinatie

Neymar en poker: een topcombinatie
Foto: © photonews

Dat Neymar Jr. tot een selecte groep uitzonderlijke voetballers behoort is ons al langer duidelijk. Maar Neymar heeft nog andere talenten en interesses die hij graag deelt met fans. Videogames, poker, dansen, ... Hij draait er zijn hand niet voor om!

Zo werkt hij graag mee aan voetbal videogames, zette hij zich in voor FIFA’s campagne tegen ebola en houdt hij zich bezig met de promotie van Braziliaanse popmuziek in de wereld. Sinds kort maakt hij ook deel uit van team PokerStars SportStars.

Een echte PokerStar

Het pokerspel is zeker niet nieuw voor de Braziliaanse voetbalster. Hij speelt al langer graag poker met vrienden en blijkbaar heeft hij best wat talent. In dat opzicht is hij niet anders dan de meeste jonge pokerspelers in het circuit, en hij is net als hen klaar om zich te bewijzen in de grote toernooien.

Maar terwijl deze nieuwkomers alleen nog maar kunnen dromen van beroemdheid, kan Neymar meteen rekenen op de steun van fans en de aandacht van andere nieuwsgierigen. Het is dus niet verwonderlijk dat PokerStar hem strikte als brand ambassador.

Spelstrategie uit voetbal

Opvallend veel voetballers wagen zich aan poker en/of kansspelen. Ze laten de adrenaline niet op het veld achter, maar zetten liefst van al hun snelle levensstijl buiten de voetbalwereld verder.

Voor Neymar is dit poker, waarbij naar eigen zeggen “resilience, patience, composure and focus" 1 spelstrategie is die hij ook bij het voetbal aan de dag moet leggen.

Voor anderen gaat het juist om het loslaten daarvan en is dit blackjack of zelfs gratis gokkasten, waar de sporter stressvrij z’n lot aan de kans kan overlaten.

Neymar zal het in de komende maanden zowel online als in live events opnemen tegen enkele pokerlegendes, maar ook tegen andere pokerende sporters, zoals Rafael Nadal en Cristiano Ronaldo, en mogelijk onze eigen Fatima Moreira de Melo, die ook deel uitmaakt van team PokerStars. Hoor hem in het onderstaande filmpje zelf aan het woord.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties