"Mensen vallen achterover bij 320.000 euro, maar het is niet uitzonderlijk"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 27 reacties
"Mensen vallen achterover bij 320.000 euro, maar het is niet uitzonderlijk"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Indien het daadwerkelijk tot een overgang naar Man City komt, passeert ook Kevin De Bruyne langs de kassa. Een astronomisch weekloon van 320.000 euro lonkt voor de Rode Duivel. "Geen uitzonderlijk bedrag", licht sporteconoom Trudo Dejonghe toe.

Door Diederik Geypen

"Die 320.000 euro per week lijkt veel als je weet dat de gemiddelde voetballer in ons land 250.000 euro op jaarbasis verdient", opent Dejonghe tegenover Voetbalkrant.com.

"Mensen vallen daarvan achterover, maar in verhouding tot de omzet van de Premier League-clubs is dat niet uitzonderlijk. De omzet van de Belgische eerste klasse bedraagt momenteel 250 miljoen euro, die van de Premier League vier miljard. Dat is zestien keer zoveel."

"Deel het bedrag van De Bruyne door zestien, dan kom je aan 20.000 euro per week of één miljoen per jaar. Dat komt overeen met de toplonen in België", aldus Dejonghe.

Aandeel lonen en transfergelden evolueert naar 70%

De lucratieve tv-deal met Sky leverde de PL-teams een aardige duit op. "Vorig seizoen ging minder dan 60 procent naar lonen en transfergelden. Dat aandeel evolueert opnieuw richting 70 procent."

"Dit is typisch voor de Premier League, Barcelona, Real Madrid, Bayern München en Paris Saint-Germain. Bij PSG zal dit slinken door de controle van de Financial Fair Play. En ook bij Barça en Real kan het wijzigen wanneer ze over twee jaar de tv-rechten collectief moeten verdelen", besluit Dejonghe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties