Daems verwacht moeilijke verplaatsing naar Genk: "Organisatie zal goed moeten staan"

Geoffrey Rockele
| 0 reacties
Daems verwacht moeilijke verplaatsing naar Genk: "Organisatie zal goed moeten staan"
Foto: © SC

Op de vorige speeldag pakte Westerlo een eerste deugddoende zege thuis tegen OHL. Dit weekend staat er een verplaatsing naar Racing Genk op het programma. Geen eenvoudige opdracht volgens verdediger Filip Daems.

“In Genk is het natuurlijk nooit eenvoudig”, opent hij tegenover Voetbalkrant.com. “Ik denk dat wij gewoon ons spel moeten spelen en op die manier proberen om iets mee te pakken.”

Volgens het monument van Borussia Mönchengladbach zijn vooral de fundamenten belangrijk. “We zullen onze organisatie goed moeten neerzetten, de rest volgt daarna wel. Mijn taak is om mee van achteruit die zaken te sturen, maar we hebben in elke linie wel een speler met overzicht.”

Kansen voor jeugd

Na drie wedstrijden is het ook interessant om te polsen naar de eerste ervaringen na zijn terugkeer in de Belgische competitie. “Het is leuk, we maken veel plezier. Tegen Oostende speelden we zwak, maar tegen OHL haalden we belangrijke punten. Kwaliteit hebben we zeker.”

Merkt de verdediger verschillen met zijn eerste periode hier? “Het is natuurlijk lang geleden. Maar ik vind dat tegenwoordig jonge spelers sneller een kans krijgen. Op hun achttiende of negentiende kunnen ze al een vaste waarde in de eerste ploeg zijn”, besluit Daems.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties