Eerste Gouden Stier Kostovski: "Toro Toro roepen ze al"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 6 reacties
Eerste Gouden Stier Kostovski: "Toro Toro roepen ze al"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Leuvense El Toro is zondag voor minstens één keer niet Bjorn Ruytinx, maar wel Jovan Kostovski (28). De Macedonische aanvaller van OHL krijgt het etiket van eerste Gouden Stier van dit seizoen.

Door Diederik Geypen

Met de nodige trots loopt Kostovski dezer dagen op het oefencomplex van Oud-Heverlee rond. Het shirt is gedrukt (zie foto). Nu nog knallen tegen torero Charleroi.

"Ik prefereer zondag de eerste punten boven een vierde goal", opent de centrumspits in gesprek met Voetbalkrant.com. "Oké, we kenden een zwaar seizoensbegin. Maar nu moeten we dringend beginnen winnen."

De aanpassing twee jaar geleden was zwaar

De topschutter in de rangen hebben en met nul punten onderaan bengelen. Van een contradictie gesproken. In de Leuvense kleedkamer gaat het toch vooral over de Gouden Stier en niet over de plek in de rangschikking.

"De teammaats zijn blij dat de Gouden Stier in de ploeg zit", aldus Kostovski. "Ze lachen er natuurlijk ook mee. Toro, Toro, roepen ze voortdurend. Ik kreeg hier intussen al een bijnaam."

De Macedoniër zit na drie matchen aan drie goals. In zijn debuutseizoen in eerste klasse geraakte hij in 29 optredens niet verder dan vier treffers. "De aanpassing was moeilijk toen ik toekwam bij OHL", geeft Kostovski toe.

"Vanaf toen is het steeds beter gaan lopen. Nu staan we twee jaar verder en ben ik ook twee jaartjes ouder. Ik voel me hier thuis, kan mijn ding doen en dat zonder te veel druk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties