Reactie Spelers grotendeels tevreden met prestatie tegen Lokeren

Spelers grotendeels tevreden met prestatie tegen Lokeren
Foto: © Photonews

Vanuit objectief oogpunt gezien was de wedstrijd Anderlecht-Lokeren een draak van een partij. Niet voor de spelers van Anderlecht echter. Die vonden dat ze een goeie organisatie hadden neergezet en dat er verdiend werd gewonnen.

Johan Walckiers in Anderlecht

Een doelpunt van Praet in de toegevoegde tijd moest verlossing brengen, maar dat Anderlecht amper kansen bij elkaar voetbalde, was slechts een zaak in de kantlijn voor de spelers. "We hebben een goeie mentaliteit getoond", vond Steven Defour

"In de zestien misten we wel wat volk voor doel, zeker aan de tweede paal. En de laatste pass kwam er niet uit. Na een moeilijke week is dit een positief resultaat. Er moet nog gesleuteld worden aan het systeem, maar dat is normaal."

We hadden beter kunnen doen

Ook Youri Tielemans maakte dezelfde bedenking. "De laatste geste voor doel ontbrak, maar we hebben een stap vooruit gezet. We moeten op alle vlakken nog vooruitgang boeken, dat is waar. We hadden beter kunnen doen, maar dit is hoopvol", aldus de jonge middenvelder.

Daarvoor moest het systeem met de ruit op het middenveld wel overboord gegooid worden. "De trainer heeft iets geprobeerd met de spelers die hij tot zijn beschikking had. Het werkte niet en dus heeft hij veranderd. Zo simpel is het", zei Tielemans nog. 

Dat Anderlecht het meeste balbezit had, maar daar amper iets mee creëerde was toch een beangstigende vaststelling voor de analisten. "We hebben de wedstrijd gecontroleerd", zei Defour nors. "We moeten nog stappen zetten, maar we wonnen. De punten zijn nu het belangrijkste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties