Anderlecht wint tegen Kiev, Hasi probeert paar zaken uit

Anderlecht wint tegen Kiev, Hasi probeert paar zaken uit
Foto: © Photonews

Anderlecht heeft zijn vriendschappelijk duel tegen Dinamo Kiev gewonnen. Daar hoeven niet al te veel conclusies aan vastgeknoopt worden omdat beide teams met een B-elftal aantraden. Wel opvallend was dat Hasi een paar zaken uitprobeerde die misschien wel belangrijk kunnen zijn.

Johan Walckiers in Anderlecht

Anderlecht liet al zijn reserves opdraven tegen Dinamo Kiev, dat ook wel niet in zijn sterkste opstelling opdraafde. Ook Okaka en Ezekiel mochten wat ritme opdoen. En tussen die twee lijkt het wel te klikken. Niet toevallig werd de openingsgoal gescoord na een goeie balverovering van Okaka. 

De bal kwam uiteindelijk bij Acheampong terecht die Ezekiel vond aan het penaltypunt. De Nigeriaan vlamde het leer in één tijd voorbij de Oekraïnse keeper. Anderlecht gaf amper kansen weg. Eén keer moest Heylen redding brengen, maar dat was dan wel weer een cruciale ingreep.

Bastien rechtsback, ook Faes daar getest

Ezekiel-Okaka, daar zit echt wel toekomst in. De snelle pocketspits rond de zware, gespierde, maar technisch zeker niet slechte Italiaan, dat rendeerde wel een paar keer. Vooral Ezekiel kwam in scorepositie, maar miste nog een paar opgelegde kansen.

Opvallend ook: Besnik Hasi probeerde Samuel Bastien uit als rechtsachter. Indien Guillaume Gillet nog vertrekt, zou de jonge verdedigende middenvelder wel eens omgevormd kunnen worden tot rechtsback. Ook Wout Faes mocht 25 minuten op de rechtsachter plaatsnemen. Het is duidelijk dat Hasi al anticipeert.

In de tweede helft stuurde de Dinamo-coach zijn A-ploeg het veld in en dat was iets te veel voor het extreem jonge paars-wit. Ze moesten helemaal achteruit, maar de verdediging hield wel stand.

Opstelling: Roef, Nuytinck, Conte, Acheampong, Heylen, Dendoncker, Bastien, Kawaya, Matthys (62' Bourard), Ezekiel, Okaka (66' Faes)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties