Deze man staat donderdag al zeker aan de aftrap bij de Rode Duivels

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Deze man staat donderdag al zeker aan de aftrap bij de Rode Duivels
Foto: © photonews

Je kan het opmerkelijk noemen, maar eigenlijk is het de logica zelve. Thomas Vermaelen verschijnt - zonder ongelukken - donderdag aan de aftrap tegen Bosnië. En dat nadat hij meer dan een jaar afwezig was.

Door Timothy Collard

22 juni 2014. Op die dag kwam Thomas Vermaelen voor het laatst in actie bij de Rode Duivels. Daarna sukkelde de verdediger, die tegen Rusland al niet volledig fit was, van de ene in de andere blessure.

Na een rotjaar staat Vermaelen er opnieuw. Onze landgenoot knokte terug en heeft op dit moment zelfs een basisplaats te pakken bij FC Barcelona. Stilaan wordt er opnieuw gesproken van The Verminator. En terecht.

Vermaelen: "Niet ver verwijderd van beste vorm"

Voor zijn blessure was Vermaelen – ook al was hij op dat moment bij Arsenal geen certitude – basisspeler bij de Rode Duivels. Marc Wilmots stak nooit onder stoelen of banken dat de ex-speler van Ajax een vaste waarde is. Als hij fit is natuurlijk.

En Vermaelen is weer fit. “Of ik 100% ben? Ik ben alleszins niet ver verwijderd van mijn beste vorm”, gaf hij maandag op de persconferentie in Neerpede mee. Het is logisch dat hij dat zegt, want natuurlijk wil Vermaelen weer voor de Rode Duivels spelen.

Wilmots: "Kompany en Vermaelen vormen nog steeds mijn centraal duo"

En Marc Wilmots liet er dan ook geen twijfel over bestaan: Vermaelen speelt tegen Bosnië. “Ik heb altijd al gezegd dat Vincent Kompany en Thomas Vermaelen mijn centraal verdedigingsduo vormen. Dat is nog steeds het geval.”

“Thomas en Vincent zijn snel, sterk in duel en kunnen goed voetballen. Wij zijn een ploeg die wil domineren, en dan heb je zulke verdedigers nodig”, besloot de selectieheer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties