Coach Berchem ziet trip naar Kiel zitten: "We kennen hun kwaliteiten, maar ook hun zwaktes"

Coach Berchem ziet trip naar Kiel zitten: "We kennen hun kwaliteiten, maar ook hun zwaktes"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Berchem Sport komt als co-leider naar het Kiel. En dus leeft het voetbal als nooit tevoren in Antwerpen, ook bij de vaak vergeten club die Berchem toch wel is. Coach Stef Van De Velde kijkt nuchter uit naar dé derby van het seizoen.

Door Aernout Van Lindt

“Het loopt momenteel erg goed bij ons, dat klopt. We staan op kop, maar er zijn nog een aantal ploegen met een match minder en alles staat bovenaan dicht op elkaar. Binnen twee weken zijn we vrij, het kan er snel anders uit zien.”

“De voorlopige stand is dus niet alleszeggend. We blijven rustig bouwen met een volledig nieuwe ploeg. Bouwen aan de toekomst is en blijft het doel en dat lukt voorlopig aardig.”

Maar: de derby leeft: “Natuurlijk, zeker ook voor de fans. Ze willen er een geel uitvak van maken, omdat het voor hen lang geleden is dat ze nog eens zo’n derby hebben gehad. Maar Beerschot is de grote favoriet van de competitie.”

“Zeker thuis zijn ze enorm goed. Ze laten erg weinig liggen op het Kiel, dat hebben ze de voorbije jaren ook bewezen. We gaan ze echter proberen voetje te lichten: we kennen hun kwaliteiten, maar ook de zwaktes. Proberen ons ding te doen en zien waar we stranden, dat is de opdracht.”

Spaenhoeven is een goede vriend en een fijne collega

Extra pigment: Van De Velde was ooit nog assistent onder … Spaenhoven. “We hebben meer dan een jaar samengewerkt. Hij is een goede vriend en een fijne collega, maar we hebben deze week nog geen contact gehad.”

“We hebben elkaar dus niet gejend deze week. We zullen elkaar wel zien voor de match en wat bijpraten. En na de partij? Dan zal iemand tevreden zijn en iemand wat minder. Een puntje wegkapen? Dat zou voor ons al mooi zijn. We kunnen een karton goals binnenkrijgen of we kunnen winnen, dat is het mooie van voetbal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties