Kudimbana glundert na gewonnen topper: “We moeten samen met onze fans geschiedenis schrijven”

Timothy Collard
Timothy Collard
| 47 reacties
Kudimbana glundert na gewonnen topper: “We moeten samen met onze fans geschiedenis schrijven”
Foto: © photonews

Royal Antwerp FC is ‘top of the league’ in tweede nationale en dat is niemand ontgaan. Doelman Nicaise Kudimbana stond na afloop van de met 4-0 gewonnen topper tegen Tubize dan ook te glunderen.

Door Dirk Pieters

Antwerp troefde de tegenstander op alle vlakken af, zo zag ook Kudimbana. “Ik denk dat het een verdiende overwinning is. We hebben de match snel in handen genomen dankzij de goal van Owusu en de rode kaart bij de rust heeft onze taak makkelijker gemaakt.”

Zelf had de goalie niet veel werk, al stond hij er wel wanneer nodig. “Ik heb weinig werk gehad, wat bewijst dat onze organisatie goed is en dat ik op mijn verdediging kan rekenen.”

"Ik was ontroerd toen het publiek mijn naam scandeerde"

Kudimbana werd op korte tijd al goede vriendjes met de fans. “Ik was ontroerd toen het publiek mijn naam scandeerde. Ze dragen bij aan mijn zelfzekerheid en ze motiveren me om nog meer te werken en de goede prestaties aan te houden.”

“Onze fans zijn uniek en vormen een meerwaarde voor onze ploeg. Het is uitzonderlijk om voor zo'n publiek te spelen. We zijn hen enorm dankbaar en hopen samen met hen geschiedenis te schrijven.”

"Hopelijk geraken we ver in de beker, ook al speel ik niet"

Nicaise Kudimbana

In de bekermatch tegen Oostende, zijn ex-club, stond Kudimbana niet onder de lat. "Het was voor mij een bijzondere match. Ik had graag willen spelen, maar de coach had gezegd dat Debaty de bekerwedstrijden zou spelen. Ik ben gewoon blij dat we gewonnen hebben en hoop dat we zo ver mogelijk geraken in de beker.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties