Custovic kon T1 worden bij Kortrijk, maar: "Het verschil is hier zó groot"

Custovic kon T1 worden bij Kortrijk, maar: "Het verschil is hier zó groot"
Foto: © Photonews

Yves Vanderhaeghe gooit ook in zijn tweede seizoen als hoofdcoach hoge ogen. Maar de oefenmeester van KV Oostende loopt natuurlijk met ene Adnan Custovic in zijn zog. En de voormalige aanvaller speelt een belangrijke rol. "Al weet ik ook het doel nog staan", knipoogt hij.

Cédric De Volder in Oostende

Yves Vanderhaeghe slaagde er vorig seizoen in om met een vertimmerd KV Kortrijk play-off 1 te halen, maar de voormalige Rode Duivel is met KV Oostende bezig aan een nieuw huzarenstukje. 

Opmerkelijk detail: Vanderhaeghe trok naar de Belgische kust, maar had één voorwaarde. En die voorwaarde luistert naar de naam Adnan Custovic. Wij zochten de voormalige doelpuntenmachine van onder meer wijlen Excelsior Mouscron en KAA Gent op voor een babbel.

Adnan, hoe zijn de eerste maanden aan 't zeetje verlopen voor je? 

"Heel goed! Ik kan eigenlijk geen enkele tegenvaller bedenken. We staan aan de leiding en de groep werkt heel hard om de goede resultaten te behouden. En dat is dan weer enorm motiverend voor de staf."

Hoe groot is het verschil met KV Kortrijk?

(blaast eventjes) "Het verschil is ongelooflijk groot. In het Guldensporenstadion was er één hoofdzaak: zoveel mogelijk doen met een minimum aan geld. Dat is hier niet het geval. Pas op: ik wil benadrukken dat ik heel veel te danken heb aan KVK, hé!"

Ik heb de kwaliteiten om te slagen als hoofdcoach. Maar ben ik er nu al klaar voor?

-Adnan Custovic

Kan je ook meteen een voorbeeldje geven? 

"Bij KV Kortrijk was het bij wijze van spreken onmogelijk om 50.000 euro uit te geven aan een speler. Die jongen moest einde contract zijn. Marc Coucke was in het tussenseizoen dan weer bereid om twee miljoen euro op te hoesten voor Ivan Santini."

Ook Brecht Capon maakte de overstap van KVK naar KVO. Hij weet nog steeds niet of dit een stap vooruit is. Hoe denk jij daarover? 

"Ik denk het wel. Al weet ik zelf ook dat Oostende nog moet groeien, terwijl Kortrijk een gevestigde waarde is in België. Meer ik ben er wel van overtuigd dat er hier een pak meer mogelijk is."

Had je eigenlijk de kans om hoofdcoach te worden in het Guldensporenstadion na het vertrek van Yves Vanderhaeghe?

"Ze hebben me dat inderdaad gevraagd. Net daarom heb ik ook enorm veel respect voor de Kerels. Ik heb er kansen gekregen. Maar eerlijk? Ik heb mijn twijfels bij de Maleisische eigenaar (Vincent Tan, nvdr.)."

En je weet natuurlijk wat je aan Yves Vanderhaeghe hebt.

"De samenwerking loopt enorm goed. Maar dat is niet alles. Ik ben ervan overtuigd dat ik de kwaliteiten heb om als hoofdcoach te slagen, maar ik weet niet of ik er nu al klaar voor ben."

Als voormalige aanvaller geniet je wellicht van de aanvallende weelde bij Oostende?

"Ja! Na de training sta ik dan ook altijd klaar om die jongens met raad en daad bij te staan. Wie de beste is? Gohi Bi Cyriac en Joseph Akpala zijn top en hebben een pak ervaring. Maar qua talent is Knowledge Musona dé spits."

Tot slot, Adnan. Werkt je neus voor doelpunten nog? 

"Op training werken we veel in paren bij oefeningen op afwerking. Onze doelmannen kennen me maar al te goed." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties