"Uitsluiting Barcelona uit de Primera División zal tot miljoenenverlies lijden"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 9 reacties
"Uitsluiting Barcelona uit de Primera División zal tot miljoenenverlies lijden"
Foto: © photonews

De separatisten wonnen afgelopen weekend overtuigend de verkiezingen in Catalonië. En dus vragen veel voetbalfans zich af wat er met FC Barcelona staat te gebeuren indien het tot een afscheiding van Spanje komt.

Door Diederik Geypen

De Spaanse liga zette de Blaugrana al onder druk. "Indien het tot een onafhankelijkheid van Catalonië komt, heeft Barcelona niets meer te zoeken in de Spaanse voetbalbond", klonk het enkele weken geleden nog.

Op de toekomst van Catalonië heeft de club geen vat, maar een verwijdering uit Primera División hoeft Barça niet te vrezen. "Voetbal - en topsport in het algemeen - draait om geld", geeft Toni Freire  van Penya Fanatiek aan.

"Als Barcelona of Real Madrid uit de competitie wordt gezet, betekent dit een miljoenenverlies voor de Spaanse bond inzake televisierechten. Daar zullen ook de kleine ploegen onder lijden."

De Catalaanse grootmacht kreeg in het verleden al uitnodigingen tot een aansluiting bij de Franse of Engelse bond. In het economisch belang van het Spaanse voetbal zal alles bij het oude blijven.

"Er traden al teams uit Andorra en Gibraltar toe tot de Spaanse competities. "Uiteindelijk zal er een oplossing komen. Daar hebben de club en de fans geen schrik voor", aldus Freire.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties