Van Vaerenbergh wil doorbreken bij Club Brugge: "Zelfde type als Tom De Sutter"

Van Vaerenbergh wil doorbreken bij Club Brugge: "Zelfde type als Tom De Sutter"
Foto: © photonews

De U17 van België zitten in Chili en hebben er hun eerste trainingen al afgewerkt. Zaterdag begint het grote werk voor de jongens van Bob Browaeys. En er zitten weer redelijk wat interessante jongens bij.

Zo is er Dennis Van Vaerenbergh, spits bij de beloften van Club Brugge. En voor de aanvaller is het de eerste keer dat hij naar een exotisch land reist. "Onze ambities? Zo ver mogelijk geraken, maar zeker de eerste ronde overleven", zei hij ons.

"We moeten echt als team bij elkaar blijven, zeker niet individueel beginnen denken. Het is de eerste keer dat ik naar Zuid-Amerika reis. Het zal voor iedereen een aparte ervaring worden."

Van Vaerenbergh mag ondanks zijn leeftijd al regelmatig eens meetrainen met de A-kern van Club Brugge. "Voorlopig gaat het goed. Ik hoop er ooit door te breken. Voor een jeugdspits is dat nog niet al te veel gelukt. Ik mag soms wel al eens meetrainen met de grote jongens."

Michel Preud'homme praat al meer met mij

Dennis Van Vaerenbergh

"Michel Preud'homme zegt nu al meer tegen me dan vorig seizoen, toen ik ook al twee-drie keer mocht meetrainen. Hij zegt waar ik moet aan werken, zoals mijn snelheid en ik moet nog hoger kunnen springen. Mijn kopbalspel moet beter, want ik ben vrij groot."

Van Vaerenbergh weet meteen ook met wie hij vergeleken zal worden de komende jaren. "Mijn sterke punten? Een man afhouden en efficiëntie voor doel. Vorig jaar heb ik met Tom De Sutter kunnen werken en hij hield zich met mij bezig. Ik ben ook zo'n type zoals hij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties