Club Brugge wou/kon niet doordrukken voor deze spits, die nu hoge toppen scheert

Timothy Collard
Timothy Collard
| 14 reacties
Club Brugge wou/kon niet doordrukken voor deze spits, die nu hoge toppen scheert
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Enkele jaren geleden was hij nog in beeld bij Club Brugge, maar uiteindelijk wou/kon blauw-zwart niet doordrukken om Vincent Paté Aboubakar in huis te halen. Maar tegenwoordig scheert de Kameroense aanvaller wel hoge toppen…

Het was eind 2011 dat Club zijn oog liet vallen op Aboubakar, toen nog in loondienst van het Franse Valenciennes. De vraagprijs van de Noord-Fransen was een beetje aan de hoge kant voor de Bruggelingen, die het tevens een risico vonden om een spits die eigenlijk nog niets had bewezen binnen te halen.

Geen nood, want... Carlos Bacca kwam, scoorde en leverde veel geld op

Blauw-zwart liet Aboubakar links liggen en maakte uiteindelijk geen slechte keuze… Het haalde Carlos Bacca naar Jan Breydel en we weten allemaal wat voor een succesverhaal dat uiteindelijk is geworden.

Terug over naar Aboubakar dan. De aanvaller zette zijn carrière verder bij Lorient, waar hij in zijn eerste seizoen 16 keer de weg naar doel vond. Het seizoen erop speelde Aboubakar nog twee wedstrijden voor Lorient, alvorens naar het grote FC Porto te verkassen.

Niet langer in de schaduw van Jackson Martinez

Daar vertoefde de stevige Kameroener (78 kg voor 1m78, nvdr.) vorig jaar nog in de schaduw van doelpuntenmachine Jackson Martinez (nu bij Atlético Madrid, nvdr.), maar dit jaar is het woord aan Aboubakar…

De nog steeds maar 23-jarige aanvaller scoorde dit seizoen reeds 4 goals in de competitie en 3 in de Champions League. In totaal zit Aboubakar aan 7 doelpunten in 10 wedstrijden. Lang niet slecht.

Het is dan ook duidelijk. Als alles volgens plan verloopt, dan kan deze jongen straks in de voetsporen van onder meer Radamel Falcao, Jardel, Hulk en Jackson Martinez treden. Met zijn kracht, snelheid en scorend vermogen lijkt hij overigens voorbestemd voor een toekomst in de Premier League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties