Dodi Lukebakio, een raspaardje dat nog moet getemd worden

Dodi Lukebakio, een raspaardje dat nog moet getemd worden
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Zondag zagen de fans van Anderlecht een mogelijk nieuwe publiekslieveling aan het werk. Dodi Lukebakio heeft immers alles wat de stijl van het huis inhoudt, inclusief dat tikje nonchalance waardoor men hem beter met de voeten op de grond houdt.

Lukebakio heeft techniek, dribbelt vlotjes drie man, kan scoren en kan een assist geven. Waarom zat die jongen dan al niet langer bij de A-kern vraagt u zich af? Wel, Hasi had wel gelijk toen hij hem terug naar de beloften stuurde, want Lukebakio moest geconfronteerd worden met de realiteit van profvoetbal.

Als 13-jarige bij Brussels zat de 'Afrikaanse mentaliteit' er al redelijk goed ingebakken. Dat bevestigt zijn toenmalige trainer Thierry Cabeke: "Als je tegen hem een bepaald uur zei, verscheen hij wel ergens rond dat uur ja", lacht Cabeke. "Bij de jeugd lukt dat nog, maar bij Anderlecht ligt dat anders."

Binnen de club is iedereen overtuigd van het talent van Lukebakio, maar willen ze hem ook met de voeten op de grond houden. "Het ergste dat hij nu kan doen, is beginnen zweven", aldus Jean Kindermans, hoofd van de technische opleidingen.

Die techniek zit er in van bij de jeugd

Thierry Cabeke

Van Besnik Hasi weten we dat hij fan is van Lukebakio, die als slangenmens zich voorbij een paar verdedigers kan slingeren. Hasi zoekt in zijn kern naar zo'n type, iemand die onvoorspelbaar is.

"Die techniek zit er in van bij de jeugd. Hij had magere benen, maar dat had Rensenbrink ook hé", knikt Cabeke. "Ik herinner me verschillende keren waarbij hij de bal losjes in de haak trapte als 12-jarige."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties