Hierom vindt Hasi zijn invallers belangrijker dan zijn basisspelers

Hierom vindt Hasi zijn invallers belangrijker dan zijn basisspelers
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het probleem van een vaste basis gevonden te hebben, is dat de spelers die op de bank zitten héél weinig vooruitzicht hebben op spelen. Ook Besnik Hasi beseft dat hij straks zijn invallers nodig zal hebben.

Nuytinck, Conte, Sylla, Heylen, Kawaya,... Allemaal jongens die de afgelopen maanden amper aan de beurt kwamen bij Anderlecht. "Ja, maar ze moeten klaar zijn als ik ze nodig heb", aldus Hasi. "In dat opzicht zijn de invallers misschien wel belangrijker dan de basisspelers, want zij die spelen zijn altijd tevreden. Bankzitters niet."

Ik ben niet voor of tegen roteren

Michel Preud'homme hanteert wel een doorgedreven rotatiesysteem. "Ik ben niet voor of tegen roteren", haalt Hasi de schouders op. "Iedereen moet doen wat hem het beste lijkt. Je ziet bij ons ook dat de blessures en schorsingen beginnen komen. Die jongens moeten hard blijven werken, want hun kansen gaan komen. En dan moeten ze klaar zijn."

Met Lukebakio is er immers eentje bijgekomen in de roulatie. "Die jongen heeft het verdiend. Als ze goed zijn, is het aan mij om ze speeltijd te geven. Op Kortrijk moest hij één tegen één gaan tegen Tomasevic. Dat lukte niet altijd, maar hij had toch een paar goeie acties. De ballen kwamen ook niet altijd goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties