Genk-fans belaagden eigen invalide supporters met vuurwerk

Genk-fans belaagden eigen invalide supporters met vuurwerk
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Genkse fans lieten zich in Jan Breydel niet onopgemerkt. En niet altijd op de beste manier. Eerst werd Jelle Vossen als 'Judas' op de korrel genomen, daarna werd er met vuurwerk gesmeten. En een deel daarvan kwam terecht in het eigen invalidenvak van de Limburgers.

Het OSV, de overkoepelende supportersorganisatie, reageerde dan ook met een open brief om het gebeurde te veroordelen.

"Beste supporters, namens het OSV willen wij graag de meegereisde fans bedanken voor hun aanwezigheid op Club Brugge. Maar willen toch nog even terug komen op deze wedstrijd. Wij willen er dan met aandrang op wijzen dat wij de houding van enkelingen niet kunnen tolereren."

"Wij hebben het dan over het gooien van vuurwerk richting speelveld. Wij begrijpen wel dat dit voor vele de aanzet is om goede sfeer te verkrijgen. Maar jullie mogen niet vergeten dat er op Brugge onze eigen mindervaliden plaats nemen voor het uitvak."

"Deze mensen zijn niet mobiel genoeg om dadelijk te kunnen handelen bij het gooien van pyro. Wij namen tijdens de wedstrijd hoogte van deze situatie op vraag van de verantwoordelijke van BAOW. Wij konden enkel vaststellen dat deze situatie levensgevaarlijk was."

"Een bengaalse pijl ontwikkelt een warmte van meer dan 800 graden. Dan willen wij het nog niet hebben over de zware bommen die gehoorschade tot gevolg kunnen hebben. Vandaar dat wij hopen en aandringen om dit in de toekomst niet meer te laten gebeuren, onze mindervalide verdienen beter en meer dan dit voorval."

"Uit en thuis staan ze als eerste aan de zijlijn om hun favorieten aan te moedigen, zowel uit als thuis. Zelfs Europees zijn ze steeds van de partij. Voor vele is het supporteren van hun ploeg het enige waar ze een hele week naar uitkijken. Wij zijn dan ook fier op hun en de verantwoordelijke dat ze dat elke week voor mekaar krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties