Gelukkig kwam het goed, maar... "Jongens als Nainggolan gaan vaak verloren"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Gelukkig kwam het goed, maar... "Jongens als Nainggolan gaan vaak verloren"
Foto: © photonews

Het nam wat tijd in beslag, maar inmiddels is Radja Nainggolan een vaste waarde op het middenveld van de Rode Duivels. Maar het had ook anders kunnen lopen voor ‘Il Ninja’. Dat zegt Marc Noé, een van de lesgevers aan de Topsportschool in Merksem die Nainggolan nog onder zijn hoede had.

"Je wist altijd wat je aan hem had en dat charmeerde me", aldus Noé in Sport/Voetbalmagazine. “Niet alleen op een voetbalveld, ook op school. "Ik weet nog dat hij op de eerste dag op de Topsportschool samen met negentig andere kinderen aan het eten was.”

'Awel, motje, eet gij thuis oek zo?'

“Ineens hoorde ik directeur Frans Van den Wijngaert roepen: 'Awel, motje, eet gij thuis oek zo?' Hij doelde op Radja, die nogal aan het schrokken was. Het was muisstil, want niemand durfde iets te zeggen als Frans zijn stem verhief.. Maar Radja antwoordde doodleuk: 'Ja, ik doe dat thuis ook.'”

Uiteindelijk kwam Nainggolan aan de oppervlakte in Italië, maar vaak loopt het anders voor jonge jongens met een uitgesproken eigen mening. "Helaas gaan zulke jongens vaak verloren in het jeugdvoetbal, omdat veel trainers een voorkeur hebben voor de brave, volgzame spelers.”

Één doel: voetballer worden

“Sommige coaches hadden het dan ook best moeilijk met Radja, maar dat vond hij niet zo belangrijk. Hij had maar één doel: voetballer worden en er alles aan doen om daarin te slagen”, besluit Noé.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties