Oude gloriën Fredje Dupré: "Conceiçao nam een mes, Sarr verweerde zich met een vork. Zoiets zag ik nog nooit"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 12 reacties
Fredje Dupré: "Conceiçao nam een mes, Sarr verweerde zich met een vork. Zoiets zag ik nog nooit"
Foto: © photonews

Elke week grasduinen we in het verleden en kijken we naar het heden van de oude gloriën die ons voetbal rijk zijn. Deze week: Frédéric - Fredje voor de vrienden - Dupré.

Dupré speelde doorheen zijn carrière onder meer voor AA Gent, Zulte Waregem, Standard en Sporting Lokeren. “Ik heb wel een paar mooie momenten gekend doorheen mijn carrière", zegt hij in een gesprek met Voetbalkrant.com.

"Zo was er de derde plaats met AA Gent in het seizoen 1999-2000, toen ik kwam piepen in de A-kern. Voorts speelde ik kampioen (in tweede klasse, nvdr.) en won ik de beker met Zulte Waregem.”

"Qua ambiance kan je nergens beter zijn dan op Sclessin"

Frédéric Dupré

“En er was natuurlijk de titel met Standard. De eerste in 25 jaar voor de club, dat was geweldig. Trouwens: qua ambiance in een stadion kan je het als speler nergens beter hebben dan op Sclessin. Als het publiek er achter staat, dan is dat ongelofelijk.”

Bij de Rouches maakte Dupré overigens iets mee dat hij nooit meer zal vergeten. “Wat ik nu ga vertellen, heb ik nog nooit eerder verteld. Niemand anders trouwens, denk ik.”

Conceiçao pakte een mes...

“Op het einde van het seizoen 2006-2007 gingen we met Standard op afzondering voor de bekermatch tegen Anderlecht. We kwamen op een gegeven moment samen om te eten, maar Mohamed Sarr (tussen 2005 en 2010 bij Standard, nvdr.) was te laat op de afspraak.”

“Het ging eigenlijk maar om enkele minuutjes, maar ik kan je verzekeren… Onze kapitein, Sergio Conceiçao, is daar uit zijn krammen geschoten. Er is daar een ruzie ontstaan. Zoiets had ik nog nooit eerder gezien. Niet normaal!”

... En Sarr nam een vork

“Conceiçao heeft daar effectief een mes van op tafel gepakt, er zijn glazen gesneuveld en noem maar op. En Sarr? Die heeft met een koffiekopje richting het hoofd van Conceiçao geslingerd en de eerste de beste vork die daar ergens op tafel lag gepakt. Gelukkig is het net niet tot een écht gevecht gekomen.”

“Ik heb die dag mijn ogen opengetrokken, hoor. Amai! Weet je wat eigenlijk nog het beste was? Drie dagen later speelden we Anderlecht van het kastje naar de muur en kwalificeerden we ons voor de finale van de beker van België.”

Vorig jaar coach bij Destelbergen, nu niet meer actief in het voetbal

En nu? Met wat is Dupré momenteel bezig? “Ik was vorig jaar hoofdtrainer bij Destelbergen, maar we hebben na het seizoen besloten om uit elkaar te gaan. We zaten niet op dezelfde golflengte wat betreft de uitbouw van de club.”

“Op dit moment ben ik dus niet meer actief in het voetbal. Maar mogelijk komt daar binnenkort verandering in. Ik heb enkele contacten om hier of daar op te starten, maar dat hou ik voorlopig liever nog voor mezelf.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties