Jonge Vlaamse zaalduivels beginnen goed op EK U21

De Vlaamse selectie U21 won hun eerste EK-wedstrijd zaalvoetbal tegen Catalonië, één van de favorieten voor het tornooi. Er waren wel strafschoppen nodig om de punten binnen te rijven.

De jonge Belgen begonnen fysiek en mentaal  sterk aan de wedstrijd en kwamen al snel op voorsprong na doelpunt van Ben Mezian. De 1-0 bleef lang op het scorebord staan, maar langzaam maar zeker knokten de Catalanen zich terug in de wedstrijd.

Sterke El Aissaoui

Er sloop twijfel in het spel van de Belgen en de Catalanen kregen vertrouwen. Resultaat: 2 snel opeenvolgende doelpunten kort voor de rust waardoor we de kleedkamer opzochten met een 1-2 achterstand.

De korte break was duidelijke welgekomen, want de Belgen keerden herboren weer het veld op. Er volgde een sterke, spannende tweede helft met een bloedstollend einde. De 2-2 viel al vroeg, maar op de 3-2 was het wachten tot de 3 laatste minuten.  El Aissaoui mocht beide doelpunten op zijn naam zetten.

Strafschoppen

Maar wat eigenlijk niet meer in de lucht hing gebeurde toch: de Catalanen scoorden via een kopbal in de laatste 30 seconden van de wedstrijd.

Penalty’s dus om de 2 punten te veroveren. Aertgeerts, Glisic, Annys (doelman) en Vranckx deden koelbloedig hun taak waardoor de 3-1 op die strafschoppen een feit was.