"Voor hen die kritiek hebben op Wilmots: hoeveel beter dan nummer 1 kan het?"

"Voor hen die kritiek hebben op Wilmots: hoeveel beter dan nummer 1 kan het?"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Italië, Zweden en Ierland. Die landen kwamen uit de trommel in Parijs voor de Rode Duivels. Ex-bondscoach Aimé Anthuenis is gematigd tevreden. Hij pareert ook de kritiek op de bondscoach.

Zelf was hij ook jarenlang (2002-2005) bondscoach van de Rode Duivels, waardoor hij een aangewezen persoon is om de loting van de Rode Duivels in te schatten op het EK 2016 in Frankrijk: Aimé Anthuenis.

"De Rode Duivels zullen er meteen moeten staan", weet de analist. "Maar zo'n slechte loting is het ook niet. Sowieso: eens je die eerste ronde weet te overleven, dan moet je toch alle toppers voorbij. Spanje, Duitsland, Engeland, ... Wie ver wil raken, krijgt altijd kleppers op zijn weg."

Wie wint, is God. Wie verliest, moet zwijgen -

Aimé Anthuenis

Anthuenis weet als geen ander dat er snel kritiek komt op een oefenmeester: "Dat is zo bij een club en ook bij een nationale ploeg. Wie wint, is God. Wie verliest, moet zwijgen."

Maar de kritiek op Wilmots is overdreven: "Aan zij die kritiek hebben en die denken dat er een betere coach is voor de Rode Duivels stel ik de vraag hoeveel beter het kan dan nummer 1 zijn op de wereld." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties