De momenten van onze redacteur: Defour, Mertens en Grote Smurf: supporters kleurden 2015

Robby Morren
Robby Morren
| 4 reacties
De momenten van onze redacteur: Defour, Mertens en Grote Smurf: supporters kleurden 2015
Foto: © photonews

Ook in 2015 was Koning Voetbal opnieuw alomtegenwoordig. Om die reden kiezen de redacteurs van Voetbalkrant.com hun momenten van het afgelopen jaar. Vandaag de momenten van Robby Morren.

Er viel in 2015 heel wat te beleven tussen de lijnen, maar ook ernaast. Verschillende keren mochten we getuige zijn van pakkende, verrassende, emotionele momenten met supporters. 

Red or Dead

De sfeer op Sclessin, het is telkens weer iets apart. Dat stadion kan pas echt kolken. Het vurige temperament van de Luikenaars komt helemaal naar boven wanneer rivaal Anderlecht op bezoek komt. Als de Brusselaars naar Luik afzakken met uitgerekend Steven Defour als aanvoerder, maakt dat heel wat emoties los.

De sfeer was bijzonder grimmig voor de aftrap van de Belgische clasico in januari. Defour had zich wel aan iets verwacht, maar de levensgrote tifo waarop hij onthoofd stond afgebeeld sloeg zelfs de ervaren Rode Duivel met verstomming. Supporters drukten zo hun stempel op de wedstrijd met een tifo die de wereld rondging en voor een golf van verontwaardiging zorgde. 

Grote Smurf

Dan getuigde de tifo die de supporters van Racing Genk in elkaar knutselden voor de komst van STVV toch van meer smaak. Tien voor originaliteit en tien voor uitvoering. Grote Smurf die kanarie Tweety bij de keel grijpt, bijzonder leuk gevonden.

De manier waarop de tifo tevoorschijn kwam was al even indrukwekkend als de grootte ervan. Het zorgde voor een geweldige sfeer bij de aftrap van de Limburgse derby. 

 

En toen was voetbal bijzaak

We hebben al heel een pak wedstrijden op de teller staan, maar nog nooit was een wedstrijd zo bizar, zo onwezenlijk als Westerlo - Lokeren. Kort voor die partij overleed Grégory Mertens. Iedereen was aangeslagen, tranen bij spelers voor en na de aftrap en supporters die zich verenigden en zorgden voor een ingetogen eerbetoon.

Gedurende de ganse wedstrijd werden shirts en spandoeken met het rugnummer en de naam van Gregory Mertens getoond. Voortdurend werd de naam van de voetballer gescandeerd, met daartussen ijzingwekkende stiltes. Het voetbal was bijzaak tijdens deze wedstrijd, de sfeer irreëel. Het respect van de supporters immens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties