Wat als ... Vincent Kompany er niet bij is in Frankrijk? De centrale duo's onder de loep

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 14 reacties
Wat als ... Vincent Kompany er niet bij is in Frankrijk? De centrale duo's onder de loep
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het zou zomaar kunnen dat Vincent Kompany er deze zomer niet bij is op het EK in Frankrijk. En dus moeten we uitkijken naar een mogelijk ander centraal duo. Wij nemen een aantal duo's onder de loep met hun sterktes en zwaktes.

Vertonghen - Alderweireld

Het beste centrale duo? Dat is misschien wel Vertonghen - Alderweireld. Samen spelen ze bij Tottenham goed samen en in een centrale positie, waardoor ze perfect op elkaar zijn ingespeeld.

Enig nadeel? Jan Vertonghen en Mega Toby zijn onze vaste backs bij de nationale ploeg. Als zij centraal worden uitgespeeld, hebben we geen backs. Of Asare/Lukaku en Meunier zouden zich de komende maanden echt moeten opwerpen als optie.

Lombaerts - Vermaelen

Twee erg ervaren pionnen naast elkaar in het centrum zetten? Dat is altijd een goed idee. Met Vertonghen en Alderweireld op de backs zouden ze het samen erg goed kunnen doen.

Nadeel? Zowel Lombaerts als Vermaelen zijn eerder spelers om op links te spelen in het centrum, dus zou een van beiden ietwat tegen zijn voet moeten gaan acteren.

Denayer?

Een andere optie is Jason Denayer als vervanger van Vincent Kompany. Hij zou dan zowel naast Vermaelen als Lombaerts plaats kunnen nemen. Denayer is dit seizoen echt bezig met doorbreken, dus hij kan zeker zijn mannetje staan.

Vermaelen maakt momenteel minder speelminuten dan Lombaerts, maar beiden kunnen ze van meerwaarde zijn centraal in een verdediging. 

Welk centraal duo zou u uitspelen op het EK als Kompany er niet bij is?

18%
8%
16%
50%
8%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties