EXCLUSIEF: De Keersmaecker over Eurostadion: "Als dit niet lukt, is dat het failliet van ons systeem"

EXCLUSIEF: De Keersmaecker over Eurostadion: "Als dit niet lukt, is dat het failliet van ons systeem"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Eurostadion domineerde deze week nog maar eens het nieuws. Vooral negatief dan rond de kostprijs en het feit dat de tempel te laat zal klaar zijn. Bondsvoorzitter François De Keersmaecker houdt het hoofd echter hoog, want aan het alternatief wil hij niet denken.

De Keersmaecker volgt met argusogen de ontwikkelingen. "Wij volgen dat natuurlijk op omdat wij als voetbalbond in eerste instantie betrokken zijn omdat we onze kandidatuur gesteld hebben voor de openingsmatch van het EK."

"En dat kan alleen als er een nieuw stadion komt", vertelde De Keersmaecker aan Voetbalkrant.com. "Dus dat is enorm belangrijk. Ik word regelmatig op de hoogte gehouden van de evolutie."

Het is een politiek spel

François De Keersmaecker

De Keersmaecker heeft ook redenen waarom hij er positief tegenaan kijkt. "We gaan binnen een kleine maand naar de UEFA om een update te doen van de stand van zaken. Ik heb ook gesprekken met Alain Courtois (Brussels Schepen voor Sport) en Ghelamco en daar zegt men dat we nog altijd op schema zitten."

"Natuurlijk is het niet aangenaam om telkens opnieuw op die manier in het nieuws te komen. Het is ook een politiek spel, dat moet ik u niet zeggen. Ik heb er nog altijd goeie hoop in dat we dat kunnen bewerkstelligen. Want als dit niet lukt, is dit het failliet van ons systeem."

"Dan kan je geen enkel groot bouwwerk meer oprichten in België. Ik ben er wel nog altijd zeer positief gestemd over. Maar er zullen nog veel slagen moeten uitgevochten worden, dat is zeker."

Ideaal zou zijn om in juli te kunnen beginnen

François De Keersmaecker

"Dit jaar moet het gebeuren. Men heeft al voor een deel werken uitgevoerd die niet in direct verband staan met de bouw. De gasleidingen werden al gelegd en men kan beginnen aan het uitvoeren van de parking. Maar ideaal zou zijn om in juni-juli te kunnen beginnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties