Analyse Het rijk van King Timmy is nog niet uit: waarom Simons er best nog een jaartje bijdoet

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 18 reacties
Het rijk van King Timmy is nog niet uit: waarom Simons er best nog een jaartje bijdoet
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Timmy Simons landde in 2013 opnieuw in het Jan Breydelstadion. De 94-voudig Rode Duivel zou zijn loopbaan bij Club Brugge eindigen. Maar King Simons loopt nog steeds rond bij blauw-zwart. Er passeerden nochtans genoeg opvolgers de revue.

We schrijven 12 juni 2013. Ondergetekende was net gebombardeerd tot Club Brugge-watcher, terwijl Timmy Simons zijn krabbel zette onder een contract bij zijn geliefde Club Brugge.

Ook de woorden van de voormalige speler van onder meer PSV Eindhoven en 1.FC Nürnberg herinner ik me nog heel goed. "Ik wil nog een titel pakken bij Club Brugge en zo mijn carrière eindigen. Dan is de cirkel rond en kan ik aan de slag in een technische functie."

We zijn ondertussen bijna drie jaar verder en Simons gaat nog steeds elk weekend voorop in de strijd. Meer zelfs: de kans lijkt groot dat capi Simons er nog een jaartje zal bijdoen. Zelfs op zijn veertigste hield hij de concurrentie eigenlijk moeiteloos af.

Akkoord, de knoken doen elke dag pijn. Akkoord, de snelheid is afgebot. Maar akkoord, Simons heeft nog steeds zijn plaats bij blauw-zwart. En niet enkel als verlengstuk van Michel Preud'homme op de mat. Wie moet immers zijn plaats innemen?

Fernando Menegazzo

MPH bracht de Braziliaan mee van Al Shabab, maar na enkele maanden was hij alweer weg. Fernando Menegazzo had zeker zijn waarde voor Club Brugge, maar de 34-jarige middenvelder kon niet om met de eenzaamheid. Of omdat hij geen basisstek had?

Claudemir

Ook een Braziliaan én gehaald om die andere Braziliaan te vervangen. Club Brugge was onder de indruk van Claudemir bij tegenstander FC Kopenhagen en loodste hem naar Brugge.

Ook deze middenvelder pikt regelmatig minuten mee, maar dat is dan weer dankzij het rotatiesysteem van Preud'homme. Het vuur aan Simons' schenen leggen? Nee, dat is niet aan hem besteed.

Mikel Agu

De huurling van FC Porto is een zuivere defensieve middenvelder, maar niet eentje van het soort 'No Sweat No Glory. Zijn tengere lichaam is niet gemaakt om te knokken en te vechten.

"Simons is een tactisch genie", aldus Preud'homme na het debuut van Mikel Agu. "Ik wilde Mikel een keertje aan het werk zien. Het is belangrijk voor hem dat hij heel veel naar Timmy kijkt en leert."

Ruud Vormer

De Nederlander is de enige middenvelder van de voorbije twee à drie jaar die de rol van Simons perfect kan invullen. Een pitbull én leider op het veld.

Al is er ook hier een probleem. Ruud Vormer is van goudwaarde als box-to-box. De middenvelder recupereert, levert in én scoort. Met andere woorden: ook hij zal Simons niet vervangen.

De andere opties?

Jonathan Blondel was de gedroomde opvolger voor King Simons, maar opeenvolgende blessures beslisten anders over het lot van Jo. Al gaat hij het nu wel nog een keertje proberen bij vierdeklasser KVK Westhoek.

Al zien wij toch een speler bij blauw-zwart die we graag eens voor de verdediging zien spelen: Bjorn Engels. Het jeugdproduct van Club doet ons bij momenten aan Vincent Kompany denken. Al zal ook zijn plaats in een Europese topcompetitie centraal achterin liggen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties