Genk ziet nu pas de beste Hamalainen aan het werk: "Mijn hoofd is vrij"

Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 2 reacties
Genk ziet nu pas de beste Hamalainen aan het werk: "Mijn hoofd is vrij"
Foto: © photonews

Brian Hamalainen speelt al enkele weken op hoog niveau bij KRC Genk. Hij kent momenteel zijn sterkste periode in Genkse loondienst. De Deen legt uit hoe dat komt.

Hamalainen had zich wel meer voorgesteld toen hij enkele jaren geleden zijn krabbel zette onder een contract bij Genk. "Ik kreeg af te rekenen met blessures en zat vaak op de bank. Het is niet de meest optimale situatie geweest."

Sterk dus dat hij uitgerekend nu, nadat hij te horen heeft gekregen dat er in Limburg geen plaats meer is voor hem volgend seizoen, week na week op hoog niveau acteert. De sympathieke Deen heeft er wel een verklaring voor.

"Het is wel fair van Genk dat ze me tijdig hebben ingelicht dat ik geen nieuw contract zal krijgen. Ik speel nu en kan rustig uitkijken naar een nieuwe club. Ik maak me echt geen zorgen dat ik volgend seizoen zonder werk zal zitten." Hamalainen speelt dus zonder druk en voetbalt vrijuit en net dat maakt een groot verschil.

"Ik beleef nu plezier op het veld. Op een bepaalde manier voel ik me wel bevrijd nu alles duidelijk is. Ik speel voor het team, maar ook om mezelf in de kijker te zetten. Ik kan nu echt vrijuit voetballen zonder blessureleed en zonder met andere beslommeringen. Mijn hoofd is vrij en dat geeft een goed gevoel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties