Beerschot-Wilrijk zet Spaenhoven op straat en haalt bekende naam

Beerschot-Wilrijk zet Spaenhoven op straat en haalt bekende naam
Foto: © SC

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Beerschot-Wilrijk heeft een drastische beslissing genomen. De nummer 2 uit derde klasse B zet met onmiddellijke ingang trainer Urbain Spaenhoven op straat en heeft al een vervanger beet. Dennis van Wijk moet straks de kampioenentitel veilig stellen.

Er was de laatste tijd redelijk wat onrust ontstaan na de mindere resultaten en het spelpeil dat niet omhoog ging. Na de 5 op 12 en het verliezen van de leiderspositie was de kritiek loeiend hard. Trainer Urbain Spaenhoven betaalt daar nu het gelag voor.

Mindere resultaten en spelpeil

Spaenhoven leidde Beerschot-Wilrijk naar twee opeenvolgende titels, maar kreeg dit seizoen de wind van voren omdat de tegenstand, die in derde wel iets sterker is, niet gedomineerd werd. In het 'project Beerschot-Wilrijk' is echter ook dit seizoen de titel ingecalculeerd, zeker met de hervorming van eerste en tweede klasse.

Beerschot-Wilrijk heeft nog steeds hoop om in de reeks 1B, de nieuwe tweede klasse, ingedeeld te worden volgend seizoen. Momenteel zijn alle juridische mogelijkheden uitgeput, maar men hoopt dat er op het einde van het seizoen nog iets uit de bus kan vallen.

Maar vooral het feit dat er topwedstrijden in Luik en thuis tegen Rupel Boom aankomen. De sportieve cel had angst dat Beerschot-Wilrijk het niet zou redden met de moeilijke kalender dat er zit aan te komen. Ze moeten immers sowieso bij de eerste twee eindigen om rechtstreeks over te gaan.

Van Wijk moet titel pakken of tweede plaats veiligstellen

De vervanger voor Spaenhoven staat intussen al klaar. Dat wordt Dennis van Wijk, de geroutineerde Nederlander heeft al tal van promoties afgedwongen in de lagere klasses. Van Wijk was dit seizoen nog actief bij tweedeklasser Deinze maar werd daar begin november ontslagen.

De ex-coach van onder meer Roeselare, Oostende, Charleroi, Bergen, Antwerp, Westerlo en Cercle Brugge moet het schip nu naar een veilige haven loodsen. Lees: één van de eerste twee plaatsen. Hij krijgt een contract tot het einde van het seizoen en daarna volgt een evaluatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties