Jelle Van Damme over zijn vertrek bij Standard: "Het is soms een achterbakse wereld"

Redactie
| 2 reacties
Jelle Van Damme over zijn vertrek bij Standard: "Het is soms een achterbakse wereld"

Volg Standard nu via WhatsApp!

Jelle Van Damme voelt zich als een vis in de luxevijver van LA Galaxy. De verdediger zag een jarenlange droom uitkomen. Bij Standard moest hij echter weg en dat knaagde toch wel.

Van Damme werd door het bestuur, die hij niks kwalijk neemt, naar de uitgang geduwd. "Het was duidelijk dat Standard afwilde van de grote contracten. Mijn naam werd genoemd bij verschillende Belgische clubs, zonder dat ik of Nico (Vaesen, zijn makelaar, red.) van iets wisten. Dan weet je dat de club met je is gaan leuren. Als je dan op een bepaalde leeftijd komt, moet je knopen doorhakken."

Dat je die interne dingen in de pers gooit, daar kan ik niet tegen

Dat Standard hem wilde slijten zonder zijn medeweten was niet leuk. "Da's part of life, part of football. Voetbal is soms een achterbakse wereld waar weinig mensen echt zeggen waar het om draait", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Zoals die keer dat in de krant verscheen dat ik te laat gekomen was."

"Oké, die bewuste week was ik net twee keer te laat. Die boetes heb ik ook betaald. Maar dat je zulke interne dingen in de pers gooit, daar kan ik niet tegen. Sommige mensen hebben geprobeerd mij in een negatief daglicht te stellen om me naar buiten te duwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties