Duitse gerecht en UEFA onderzoeken 'verdachte' wedstrijd in de Jupiler Pro League

Duitse gerecht en UEFA onderzoeken 'verdachte' wedstrijd in de Jupiler Pro League
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zowel het Duitse gerecht als de Europese voetbalbond starten een onderzoek naar Oostende-Waasland-Beveren van 17 januari nadat een Duitse tv-reportage onthulde dat er in enkele Duitse gokkantoren enorme bedragen waren ingezet op een uitslag met ‘minstens drie goals’. Het werd 3-3.

Minstens drie doelpunten zouden er vallen, die zondagavond 17 januari in het Albertpark van Oostende. Op die prognose werd opvallend veel geld ingezet. In gokkantoren in het zuiden van Duitsland dan nog, op achthonderd kilometer van de Belgische kust. En jawel, de match telde in totaal zelfs zes goals.

Verschillende onbekende gokkers trokken met duizenden euro’s huiswaarts. In totaal: “Een bedrag met vijf cijfers.” Zelfde verhaal bij NEC Nijmegen - Willem II. Er werd massaal gegokt, bij dezelfde Duitse bookmakers, op thuiswinst met 1-0. Alweer bingo, want dat was ook de eindstand.

Belgische voetbalbond doet (nog) niks

Het Duitse gerecht liet donderdag weten de dubieuze gokpraktijken te zullen onderzoeken. Dat doet ook de Europese voetbalbond UEFA. Volgens Het Nieuwsblad werden de Duitse autoriteiten gevraagd of het klopt dat er wel verdachte gokpatronen waren in het zuiden van het land. Want de match werd intussen geanalyseerd en volgens het fraudedetectiesysteem van de UEFA is er niets merkwaardigs gebeurd.

De Belgische bondsprocureur Marc Rubens zegt voorlopig niets te ondernemen. “Wij wachten op een signaal van hogerhand.” De betrokken clubs zelf reageren zeer verbaasd op de Duitse insinuaties en de opgelopen imagoschade.

Zowel Oostende als Waasland-Beveren benadrukken niets met de zaak te maken te hebben, “in geen duizend jaar aan matchfixing te hebben gedaan” en een zuiver geweten te hebben. “Het was simpelweg de match van het jaar. Meer niet.” Waasland-Beveren betreurde de beschuldigingen en maakte eerder al bekend te overwegen om een klacht in te dienen. Dat kan u hier nog eens nalezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties