Tene Quod Bene ziet nóg een probleem in competitiehervorming: "Nu komen we in extra moeilijke reeks met huidige tweedeklassers terecht"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Antwerpen
| 30 reacties
Tene Quod Bene ziet nóg een probleem in competitiehervorming: "Nu komen we in extra moeilijke reeks met huidige tweedeklassers terecht"
Foto: © SC

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

KFCO Beerschot-Wilrijk jaagt dit seizoen op de titel in derde klasse B, maar zoals algemeen geweten levert de gouden plak deze keer geen promotie op. Ook Tene Quod Bene begrijpt de competitiehervorming niet.

We schreven eerder deze week al dat Tene Quod Bene heuse supportersverkiezingen organiseert bij KFCO Beerschot-Wilrijk. Op die manier willen de Mannekens geschiedenis schrijven door een verkozen fan in het clubbestuur te laten zetelen. Dat kan je HIER nalezen.

"Ik ga eventjes als voetballiefhebber spreken", vertelt mede-oprichter Jeffrey Van Lancker. "Zo'n hervorming zal nooit goed zijn voor de fans. In tweede klasse gaan acht ploegen vier keer tegen elkaar spelen. Dat is zo'n beetje als in Schotland, hé. Leuk is dat niet voor de toeschouwers."

Eerst werd een gesloten formule geopperd. Dat was al helemaal onaanvaardbaar

Tene Quod Bene

Maar ook voor Beerschot-Wilrijk valt de hervorming op het slechtst mogelijke moment. "In principe verliezen we een jaar", klinkt het bij Tene Quod Bene. "Eerst werd een gesloten formule geopperd. Dat was al helemaal onaanvaardbaar."

"Bovendien zullen we volgend seizoen in een eerste amateurliga spelen met een pak huidige tweedeklassers. Dat maakt het allemaal extra lastig, hé. Het is immers geen geheim dat die ploegen de voorbije maanden mooi geld hebben verdiend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties