De reguliere competitie winnend afsluiten is géén obsessie voor Club Brugge: "Wij ambiëren meer dan dat"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Brugge
| 9 reacties
De reguliere competitie winnend afsluiten is géén obsessie voor Club Brugge: "Wij ambiëren meer dan dat"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog twee wedstrijden te gaan en we mogen aan play-offs denken. Club Brugge en KAA Gent strijden ondertussen voor de titel 'kampioen van de reguliere competitie'. Al haalt Michel Preud'homme de schouders op.

Club Brugge staat momenteel aan de leiding. KAA Gent heeft dan wel evenveel punten, maar blauw-zwart wint de strijd op basis van gewonnen wedstrijden.

Bovendien is de kans groot dat Club er ook na dertig speeldagen zal staan. Het programma - een thuiswedstrijd tegen STVV en een verplaatsing bij OH Leuven - oogt overigens niet meteen zwaar.

"Vorig seizoen was het een doel op zich om de reguliere competitie te winnen", heeft Michel Preud'homme al herhaaldelijk gezegd. "We wilden play-off 1 eens als leider starten, hé. Maar nu maakt het niet uit. We willen gewoon elke wedstrijd winnen."

Nochtans is er anno 2016 een prijs aan die reguliere competitie verbonden. De winnaar heeft meteen een ticket voor de (eerste voorronde van de) Europa League op zak.

Dat is een leuke prijs om de competitie scherper te maken

Michel Preud'homme

"Dat is een leuke prijs om de competitie scherper te maken", besluit Preud'homme. "Voor ploegen die weinig kans maken op een titel is dat leuk, hé. Ik denk dan bijvoorbeeld aan KV Oostende. Maar wij ambiëren meer dan dat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties