Reglementswijzingingen vanaf 01/06: beginnen aan de wedstrijd met amper twee wissels? Het kan in dit geval

Redactie
| 10 reacties
Reglementswijzingingen vanaf 01/06: beginnen aan de wedstrijd met amper twee wissels? Het kan in dit geval
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbal is een levend beestje. En net daarom worden de reglementen ook constant geëvalueerd. Vanaf juni moeten we er opnieuw enkele extra onthouden.

Het Laatste Nieuws liet al weten dat België zich kandidaat heeft gesteld om deel te nemen aan een experiment met de videoref. Het afgelopen weekend maakte nogmaals duidelijk dat het nodig is. Maar er komen nog enkele reglementswijzigingen aan.

  • De scheidsrechter krijgt de mogelijkheid om een rode kaart te geven voor de aftrap van een wedstrijd, bijvoorbeeld na een opstootje in de spelerstunnel. In dat geval start het elftal niet met tien, maar zijn er slechts twee wissels mogelijk.
  • Vandaag moet de aftrap in voorwaartse beweging worden genomen, dus een tikje op de helft van de tegenstander. Die regel gaat de prullenmand in.
  • Een geblesseerde speler moet niet langer buiten de lijnen worden verzorgd. Tenminste: als de blessure het gevolg is van een fout waarop een kaart volgde. Op die manier wordt het elftal niet langer benadeeld voor een fout van de tegenstander.
  • Een fout op een doorgebroken speler in de zestien moet niet langer bestraft worden met een rode kaart. Een geel karton én een strafschop zijn voldoende.
  • Een doelman moet op zijn lijn blijven staan bij het nemen van een strafschop. Komt de goalie toch naar voren? Dan krijgt hij prompt een gele kaart onder de neus.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties