Op deze manier wil de scheidsrechtersbaas de zware uithalen van Dury, Mazzu en anderen aanpakken

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 32 reacties
Op deze manier wil de scheidsrechtersbaas de zware uithalen van Dury, Mazzu en anderen aanpakken
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In het heetst van de strijd kan de spanning hoog oplopen. Dat bleek op speeldag 29 toen enkele cruciale scheidsrechterlijke beslissingen over het lot van bepaalde ploegen beslisten.

Felice Mazzu verkondigde dat de refs hen voor onnozelaars neemt. Francky Dury zei na de nederlaag bij KV Kortrijk dan weer dat men liever Standard in PO1 ziet. De oefenmeester van Essevee wees op het feit dat zijn club genekt werd door een Waals arbitragetrio (ref Lardot is afkomstig uit Luik, nvdr.).

"Hij insinueert dingen die er niet zijn", reageert Paul Allaerts, directeur van het Referee Department, in HNB. "Die goal van Standard was buitenspel ja, en dat is vervelend. Maar je moet daar niets achter zoeken. Dat wij bewust een scheidsrechter uit Luik naar West-Vlaanderen sturen om Zulte Waregem te benadelen is al helemaal te gek. Daar staan we volledig boven."

"Kritiek schaadt het Belgische voetbal"

Om dergelijke uitlatingen in de toekomst te vermijden, pleit Allaerts voor een gedragscode naar Engels model. Die zou zowel voor trainers, spelers, bestuurders én scheidsrechters gelden. "De clubs moeten beseffen dat al die kritiek ons product, het Belgische voetbal, schaadt. Hopelijk willen ze mee in dat verhaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties