Kompany, zoveel meer dan een voetballer: "Over 30 jaar ben ik Vin­cent Kom­pa­ny, een mens met im­pact die ooit nog heeft ge­voet­bald"

Kompany, zoveel meer dan een voetballer: "Over 30 jaar ben ik Vin­cent Kom­pa­ny, een mens met im­pact die ooit nog heeft ge­voet­bald"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Kompany is momenteel geblesseerd, voor de zoveelste keer. Maar de blessures hebben hem ook het gevoel gegeven dat hij geen machine is, want ooit zal het stoppen. Maar Kompany gaat zeker niet in een zwart gat vallen...

Kompany heeft immers zoveel meer in zijn mars dan enkel voetballen. "Ik snap niet dat zo­veel men­sen in hun leven af­stap­pen van het idee dat ze meer­de­re din­gen kun­nen doen. 'Schoen­ma­ker blijf bij uw leest', is een po­pu­lair ad­vies in België", vertelt hij in De Tijd.

"Ik zou ie­der­een af­ra­den dat op te vol­gen. Het is non­sens. Ik ben de eer­ste op de club, en de laat­ste die weer weg­gaat. Ik ben de meest ge­pas­si­o­neer­de voet­bal­ler die je ooit zal ont­moe­ten, maar ik laat me­zelf ook toe om met an­de­re din­gen bezig te zijn."

Kompany is nog niet van plan zijn schoenen aan de haak te hangen, maar is wel voorbereid voor wanneer het zover is. "Zo­lang ik goed ben en me goed voel, blijf ik voet­bal­len. Vroe­ger dacht ik dat ik een ma­chi­ne was, maar ik kwam tot de vast­stel­ling dat ik maar een mens was. Nu weet ik dat ik een mens ben, maar voel ik me als een ma­chi­ne."

Er is nie­mand in de we­reld die zich meer heeft voor­be­reid op mijn leven na mijn carrière dan ik

"Zo­lang ik dat ge­voel kan be­hou­den, blijf ik voet­bal­len. Ik wil prij­zen pak­ken, ik ga niet nog even mee­doen ge­woon om te sjot­ten. Maar ik zal me niet wan­ho­pig vast­klam­pen aan het spel­le­tje, omdat ik niets an­ders kan gaan doen. Er is nie­mand in de we­reld die zich meer heeft voor­be­reid op mijn leven na mijn carrière dan ik, denk ik."

"Voetbal zal al­tijd deel uit­ma­ken van mijn leven: ik ben er door ge­pas­si­o­neerd sinds mijn zesde, ik kan dat niet weg­gooi­en op mijn 35ste. Ik weet er ook heel veel over. Maar in de 40-50 jaar na mijn voet­bal­car­rière komt er zeker ook wat an­ders. Ik moet ook niet op va­kan­tie, ik blijf mijn hele leven wer­ken, tot ik er bij dood­val. Over 30 jaar ben ik Vin­cent Kom­pa­ny, een mens met im­pact die ooit nog heeft ge­voet­bald. Daar teken ik voor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties