Dutoit ontpopte zich tot revelatie, maar keeperstrainer STVV moet toch weg: "Dit is een donderslag bij heldere hemel"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Dutoit ontpopte zich tot revelatie, maar keeperstrainer STVV moet toch weg: "Dit is een donderslag bij heldere hemel"
Foto: © photonews

Na de exit van Chris O'Loughlin en Benni McCarthy is er ook voor Patrick Nys volgend seizoen geen plaats meer op Stayen. De keeperstrainer van de Kanaries reageert volkomen verrast op het noodgedwongen vertrek.

"Ik heb er een slapeloze nacht opzitten", zegt Nys bij Voetbalkrant.com daags nadat hij het nieuws vernam. "Ik denk dat je iemand moet beoordelen op zijn werk. In Sint-Truiden was men tevreden over de evolutie van William Dutoit. Hij stond er van begin tot eind."

Blijkbaar wil men met een volledige nieuwe trainersstaf starten

"Zes weken geleden werd de samenwerking nog met een jaar verlengd. Dit is een donderslag bij heldere hemel. Ik was ervan overtuigd dat ik resultaat afleverde. Maar blijkbaar wil men met een volledige nieuwe trainersstaf starten."

Zes weken zijn zes maanden

"Er is een misverstand geweest in de communicatie", reageert STVV-manager Philippe Bormans kort op de contractverlenging die er tijdens het seizoen kwam. "Die verbintenis werd vernieuwd in de periode toen Yannick Ferrera naar Standard vertrok. Met die zes weken bedoelt men zes maanden."

Hoe dan ook moet de voormalige goalie van verscheidene eersteklassers op zoek naar een nieuw project. "De plaatsen zijn duur. Kijk maar naar Guy Martens (ex-Genk, red.) die ondanks zijn palmares een jaar zonder werk zat."

"De plaatsen zijn duur, kijk maar naar Guy Martens die ondanks zijn palmares een jaar zonder werk zat

Patrick Nys

"Ik wil niet onder de duiven schieten van collega's en sta onder de juiste voorwaarden open voor verschillende opties: keeperstrainer, assistent of op een lager niveau hoofdtrainer, zoals nu bij Lille. Ik werk graag met jonge doelmannen, zie maar naar Dutoit en in het verleden Nathan Goris en Matz Sels", besluit Nys."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties