Moeskroen heeft zijn licentie beet!

Maarten Pottie
| 37 reacties
Moeskroen heeft zijn licentie beet!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Royal Excel Moeskroen, zoals de club volgend seizoen zal heten, heeft zijn licentie voor eerste klasse A beet. Dat heeft de club zopas bevestigd in een mededeling.

Na afloop van de reguliere competitie dienden Oud-Heverlee Leuven, Sint-Truiden en Westerlo samen een klacht in tegen Moeskroen-Péruwlez omdat er een makelaar in het bestuur zou zitten, Marc Rautenberg. Les Hurlus maakten zich daar geen zorgen over. "Hij is immers geen makelaar", zei woordvoerder Nicolas Cornu eind maart al.

Toch kreeg RMP niet direct hun licentie voor 1A. De Henegouwse club moest bij de Licentiecommissie duidelijkheid scheppen over de financiële duurzaamheid en de eigendomsstructuur. Dat is dus blijkbaar in orde.

Tegenactie

Moeskroen wou tot nu toe niet teveel zeggen over de klacht, maar nu laten ze weten not amused te zijn met de actie van OHL, STVV en Westerlo. "Het gebrek aan sportieve ethiek toont een verwerpelijke wil om de competitie te vervalsen. Wij laten dit gedrag dan ook niet passeren zonder de gepaste reactie", klinkt het in de mededeling. De kans dat de Henegouwers dus zelf klacht zal inleggen, is dus bijzonder groot.

Voor OHL was deze procedure het laatste reddingsmiddel om in de hoogste klasse te kunnen blijven. Met Standard, Zulte-Waregem en Kortrijk wachten nog drie eersteklassers op hun licentie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties