Srna fleurt zijn eigen recordmatch op met een doelpunt en een assist

Maarten Pottie
| 0 reacties
Srna fleurt zijn eigen recordmatch op met een doelpunt en een assist
Foto: © photonews

Darijo Srna speelde een recordwedstrijd met Shakhtar Donetsk tegen Braga. De 33-jarige rechtsback zit al een eeuwigheid bij de club uit Oekraïne en heeft nu een nieuw record te pakken.

Srna werkte donderdag zijn 486ste wedstrijd voor Shakhtar af. Daarmee brak hij het clubrecord van Mikhail Sokolovskiy, een record dat al 29 jaar in de boeken stond. De Kroaat speelt nu 13 jaar in Donetsk, sinds zijn twintigste, in die tijd verzamelde hij acht titels, vijf bekers, zeven Super Cups en de UEFA Cup in 2009.

Shakhtar won de recordpartij met 4-0. Srna scoorde de 1-0 met een penalty, een leuke manier om zijn record te vieren. De mollen wonnen de partij uiteindelijk met 4-0. Er waren twee eigen doelpunten van Ricardo Ferreira. Viktor Kovalenko scoorde de 3-0 op aangeven van... Srna. Hij kan zijn record nog verder aanscherpen in de halve finales van deze Europa League.

Europese topper

De partij tegen Braga was ook de 134ste Europese wedstrijd van Srna, daarmee hijst hij zich in de all-time top 20, naast Claude Makelélé. De top drie bestaat uit Iker Casillas, Xavi en recordhouder Maldini met 174 matchen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties