Er was over nagedacht... Waarom de fans van Standard hun actie op het trainingscomplex organiseerden en niet in het stadion

Er was over nagedacht... Waarom de fans van Standard hun actie op het trainingscomplex organiseerden en niet in het stadion
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De fans van Standard zijn de onzekerheid rond hun club meer dan beu. Ze wilden gisteren een signaal geven door de wedstrijd tegen Westerlo niet te laten doorgaan. Daarvoor ondernamen ze actie op het oefencomplex. Ze hadden dat evengoed in het stadion kunnen doen, maar er zat een redenering achter.

De actie was al minstens een dag van tevoren gepland. Op donderdag vond er een ontmoeting plaats tussen vertegenwoordigers van de fan-groepen Ultras en PHK en de spelers op het trainingscomplex van Standard.

Op dat moment lagen verschillende opties op tafel en gaven de spelers hun goedkeuring voor de protesten. Ook de politie stemde hiermee in om de openbare orde te handhaven.

Het plan was om de spelersbus van Standard te blokkeren bij het trainingscomplex - zo'n 5 kilometer van Sclessin - om zo de wedstrijd tegen Westerlo te laten staken. Rond 17 uur gisteren begonnen de eerste fans op te dagen bij de SL16 Campus, waar de spelers gewoonlijk samenkomen voor de wedstrijd, weet HLN.

De sfeer werd grimmiger, er werden hier en daar bommetjes afgeschoten. Zelfs een nieuwscrew van RTL werd hardhandig weggestuurd (zie video hierboven). Uiteindelijk vertrok de spelersbus niet. Missie volbracht voor de harde kern.

De Ultras en PHK hadden een goede reden om hun actie vóór de wedstrijd te ondernemen in plaats van tijdens. Als ze met acties op Sclessin de wedstrijd hadden stilgelegd, riskeren ze stadionverboden en een daadwerkelijke sluiting van 'hun' tribunes voor toekomstige wedstrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Volg Standard - Westerlo live op Voetbalkrant.com vanaf 20:45 (10/05).

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties