Harm Van Veldhoven blikt terug op ontslag bij Westerlo: "Een bitter verhaal, ik had het gevoel dat ik minder welkom was"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
Harm Van Veldhoven blikt terug op ontslag bij Westerlo: "Een bitter verhaal, ik had het gevoel dat ik minder welkom was"
Foto: © photonews

Eind november stuurde Westerlo Harm Van Veldhoven de laan uit, midden februari koos hij voor een opvallende carrièreswitch bij FC Eindhoven. "Ik werd steeds kwetsbaarder en gekker door het trainerscircus", vertelt hij in gesprek met Voetbalkrant.com.

De weekplanning van Van Veldhoven ziet er voortaan enigszins anders uit. Niet langer dagelijks op het oefenveld staan, wel op de tribunes plaatsnemen bij wedstrijden van de beloften en de U19. De Belgische Nederlander speurt als technisch manager naar nieuw talent voor FC Eindhoven.

"Veel mensen vroegen me de eerste weken: hoe kun je nu in godsnaam die stap zetten? Ik moet zeggen dat ik steeds kwetsbaarder en gekker werd van het circus in de trainerswereld. Mijn verhaal bij Westerlo was zéér bitter", blikt Van Veldhoven terug naar eind vorig jaar.

De chemie met de fans is er nooit geweest, dat vond ik jammer

"Ik moest er werken in omstandigheden waar je de tijd niet kreeg om het nodige uit te voeren. Dat irriteerde me. De Ceulaer, Gounongbe en Daems waren lange tijd out. Hun afwezigheid maakte een groot verschil en kostte mijn kop. Op dat moment moesten we niet zeuren en doorgaan. Tenslotte speelden we te veel wedstrijden die we konden winnen gelijk, waardoor we achter de feiten aanholden."

Is Van Veldhoven blij dat Westerlo zich uiteindelijk nog wist te redden? "Dat wel. Ik trok veel van die spelers aan en legde er een bepaalde basis. Maar ik was minder welkom en de chemie met de fans is er nooit geweest. Dat vond ik jammer", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties