'Colombiaanse superster op weg naar waar het allemaal begon'

Maarten Pottie
| 0 reacties
'Colombiaanse superster op weg naar waar het allemaal begon'
Foto: © photonews

Radamel Falcao brak in Europa door bij FC Porto. Daarvoor speelde hij in Argentinië, bij River Plate. Mogelijk keert de Colombiaanse superster terug naar waar het voor hem allemaal begon.

De 63-voudige international speelde van 2005 tot 2009 bij de Argentijnse traditieclub. Momenteel staat de aanvaller onder contract bij AS Monaco, maar hij wordt nog steeds verhuurd aan Chelsea. Voorzitter Rodolfo D'Onofrio wil Falcao nu terug halen naar River Plate.

Na Porto speelde Falcao nog de pannen van het dak in Atletico Madrid, hij scoorde daar 70 keer in 90 wedstrijden. Dan maakte hij in 2013 de overstap naar Monaco. Vanaf toen ging het bergaf met de Colombiaanse superster. Dit seizoen scoorde hij een doelpunt in de 229 competitieminuten die hij verzamelde.

Voor hem staat de deur altijd open

-Rodolfo D'Onofrio

"We hebben zes maanden geleden de gesprekken met hem al gestart" , aldus voorzitter D'Onofrio. "Voor hem staat de deur altijd open. Als hij inderdaad een terugkeer naar River Plate wil, zullen we er alles aan doen om hem naar hier te brengen." Falcao zijn contract in Monaco loopt nog tot de zomer van 2018.

D'Onofrio denkt niet dat het onmogelijk is om de spits terug te halen. "Ik denk in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Men zei ook dat het onmogelijk zou zijn om Fernando Cavenaghi en Andres D'Alessandro terug te halen, maar beide spelers zijn teruggekomen", somt hij enkele van zijn sterspelers op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties