Reactie Behalve Courtois durfde geen enkele Duivel het ronduit zeggen, maar... "Het was niet genoeg"

Johan Walckiers Manuel Gonzalez
Johan Walckiers en Manuel Gonzalez vanuit Lyon
| 17 reacties
Behalve Courtois durfde geen enkele Duivel het ronduit zeggen, maar... "Het was niet genoeg"
Foto: © photonews

Antonio Conte heeft het tactisch duel met Marc Wilmots met verve gewonnen. Waar de Rode Duivels te statisch speelden, gingen de Azzuri met man en macht tussen de lijnen lopen. Een tactiek waar de Duivels geen antwoord op hadden.

Romelu Lukaku was één van de jongens die het kon toegeven. "Italië heeft ons toch wel een beetje verrast", aldus de aanvaller. "Elke keer we anticipeerden op een bepaalde pass kwam er een andere man vrij. Ze waren goed voorbereid. Wij ook, maar zij werkten hun kansen wel af. We hebben gepusht, maar het was niet genoeg."

We zullen het anders moeten aanpakken

Maar er liep nog meer verkeerd. Thomas Vermaelen was voorzichtig over het onderwerp 'defensieve fouten'. "We gaan niet oordelen over andere spelers, we zullen dat wel zien intern. Lopende mensen zijn lastig te verdedigen. We hadden daar constant mee te maken. Verdedigen doe je als team en dat is best wel lastig. We zullen het anders moeten aanpakken", zei de man die zichzelf niets te verwijten had.

In elke linie mankeerde er wel iets. "Ik denk dat we moeite hadden om door hun verdedigend blok te komen. We weten dat we beter kunnen, maar we weten dat we tegen een sterk team hebben gespeeld. Het stond niet slecht bij ons. We hebben echter te weinig gecreëerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties