Ook Zweedse bondscoach onder vuur: "Heeft die Hamrèn eigenlijk wel een taktiek ?"

Olaf Rövmannen vanuit Falsterbo
| 0 reacties
Ook Zweedse bondscoach onder vuur: "Heeft die Hamrèn eigenlijk wel een taktiek ?"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wilmots en de Rode duivels krijgen bakken kritiek van binnenlandse- en buitenlandse media, maar de Zweden krijgen er in de kranten even goed van langs na hun 1-1 gelijkspel tegen Ierland.

Het krediet van bondscoach Eric Hamrén is zo ongeveer opgebruikt...

“Hopen dat de tegenstander pech heeft in de afwerking.”

En ook bij Blågult is de bondscoach, Eric Hamrén, kop van jut. De Noorse journalist Otto Ulseth stelt het bijzonder scherp : ”Heeft die Hamrén eigenlijk wel een taktiek? Zijn aanpak lijkt gestoeld op 2 pilaren: "Hopen dat de tegenstander pech heeft in de afwerking en bidden dat Zlatan (nog maar eens) voor een mirakel zorgt.”

Hij noemt het ook bewonderswaardig dat Zlatan Ibrahimovic überhaupt de moeite wil doen om met zo’n minderwaardig team aan te treden. "Zonder hem zou Zweden dit EK ook nooit gehaald hebben", aldus Ulseth.

”Zlatan is (slechts) een halfgod.”

De Italiaanse Gazzetta dello Sport treedt hem bij in die mening en wijst op het klasseverschil tussen ”wereldspeler” Ibrahimovic en de rest van het Zweedse team. ”Zlatan had er beter voor gekozen om voor het land van zijn moeder (Kroatië) te spelen, die kunnen tenminste nog iets betekenen op dit EK.”

De Italianen zijn er dan ook gerust in dat na de Belgen ook hun volgende tegenstander Zweden voor de bijl gaat. ”Hij staat er zo goed als alleen voor en dus zal hij het onderspit moeten delven. Zlatan is god niet, hij is slechts een halfgod.” besluit Corriere dello Sport.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties