WK- en EK-winnaar haalt Duivels helemaal onderuit: "Een puinhoop"

WK- en EK-winnaar haalt Duivels helemaal onderuit: "Een puinhoop"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels hebben al heel wat kritiek moeten incasseren en dat is nog bijlange niet voorbij. Nu haalt ook een ex-wereld en -Europees kampioen hen door de mangel.

Frank Leboeuf, wereldkampioen met Frankrijk in 1998 en twee jaar later ook Europees kampioen, heeft in Sport/Voetbalmagazine een hele tirade in huis. "Ik had België bij mijn favorieten gezet", zegt Leboeuf. "Het meest ontgoochelende is dat ze er tegen Wales zijn uitgegaan. Geen kleine ploeg, maar goed, het is Wales, niet Duitsland."

"Er zijn Belgische spelers die hun EK compleet hebben gemist. Er zijn veel kleine dingen die ervoor hebben gezorgd hebben dat het niet werkte. De spelers moeten zich in vraag stellen. Marc Wilmots ook. En de voetbalbond zeker. Ik denk dat de mentaliteit in vraag gesteld moet worden. Jullie moeten ophouden met de brave Belgen te zijn. Om prijzen te winnen heb je killers nodig. Natuurlijk heeft het team de leiderskwaliteiten van Vincent Kompany enorm gemist. Maar één leider is te weinig. Je hebt meerdere leiders nodig op het veld."

Een gouden generatie heb je pas als ze resultaten neerzet

Frank Leboeuf

En het mag voor de voormalige verdediger ook stoppen met het bewieroken van de 'Gouden Generatie'. "Een gouden generatie heb je pas als ze resultaten neerzet. Vergeleken met de individuele kwaliteiten van elke speler, is wat vandaag op het veld gebeurt een puinzooi. Zeker als je ziet wat jullie spelers bij hun clubs presteren. Waarom slagen ze er niet in om als een collectief hetzelfde neer te zetten?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties