Het applaus voor Defour? Weiler denkt er het zijne van

Johan Walckiers Kevin Jonckheere
Johan Walckiers en Kevin Jonckheere vanuit Anderlecht
| 20 reacties
Het applaus voor Defour? Weiler denkt er het zijne van
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nu Steven Defour dreigt te vertrekken door de herhaalde beledigingen heeft de grote massa bij Anderlecht beslist zich te roeren. Of het nog op tijd is? We zullen zien, maar Defour kreeg in minuut 16 (zijn rugnummer) alvast heel het publiek op de banken.

Voor de wedstrijd kregen we nog het nieuws dat Defour wel openstaat voor een vertrek naar het Midden-Oosten. Vanuit Engeland is de interesse veel minder concreet en Defour lijkt te twijfelen tussen Anderlecht en een ver avontuur. Het publiek deed nochtans zijn best om hem over de streep te trekken.

Dat de - meestal - zwijgende massa zich roerde, is wel een duidelijk signaal naar de nieuwe kapitein toe. Maar is het genoeg om hem te laten blijven? Zeker nu Anderlecht de Champions League niet zal spelen en de ploeg nog allesbehalve klaar lijkt om de strijd met Club Brugge aan te gaan.

Ik denk aan de ploeg in zijn totaliteit

René Weiler

De geste leek Defour wel te raken, maar Weiler werd er niet echt warm van. "Dat doet me niets", zei hij achteraf. "Ik denk aan de ploeg in zijn totaliteit. Ik wil geconcentreerd blijven op de groep en niet op individuen." Iets wat Weiler al sinds zes weken laat zien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties