Roberto Martinez charmeert: "Wat er mis liep? Heb je twee uur? Ik wil de mentaliteit veranderen"

Roberto Martinez charmeert: "Wat er mis liep? Heb je twee uur? Ik wil de mentaliteit veranderen"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

'Every inch a gentleman'. Dat was de eerste indruk die Roberto Martinez naliet op zijn persvoorstelling. Strak in het pak, Zuiderse charme en een duidelijk discours. "Ik wil een 'winnaarsmentaliteit' kweken bij de Rode Duivels. Wel, dat mag...

Roberto Martinez gaf het beste van zichzelf gedurende een halfuur. En hij zei veel zaken die de bestuurstop en de journalisten aanstonden. "Wat er mis liep op het EK? Heb je twee uur", lachte De Spanjaard. "De beste kern garandeert niet dat je wint. Daar moeten we aan werken. Wat ik op het EK wel zag, is dat de tegenstanders heel veel respect hebben voor België en zich aanpassen. Maar om iets te bereiken moet je een visie hebben. De mentaliteit om te winnen, die moeten we veranderen."

Martinez maakte indruk op zijn eerste persconferentie.

"We staan aan de start van een nieuw proces en daar moeten we met zijn allen aan werken. We moeten de spelers de juiste vrijheid geven om te presteren. Soms was er te veel druk op hen. Ze moeten de passie krijgen om te winnen, met de nodige vrijheid om dat te doen. We zullen favoriet zijn in de meeste wedstrijden die we spelen. Het is een verse start voor elke speler."

We mogen niet bang zijn van de hoge verwachtingen. Mijn bedoeling is om van België een team te maken waar heel het land trots op is

En Martinez lichtte al een tipje van de sluier op over hoe hij dat wil bereiken. Zijn visie is duidelijk: "Ik ga er vanuit om altijd de bal te willen hebben. We moeten aanvallen, maar in het huidige voetbal moet je ook kunnen verdedigen. We moeten niet bang zijn over wat de buitenwereld zegt over België. We mogen niet bang zijn van de hoge verwachtingen. Mijn bedoeling is om van België een team te maken waar heel het land trots op is", aldus Martinez.

Ik ga er vanuit om altijd de bal te willen hebben
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties