Ref Geldhof verklaart rood voor Schuermans: "Hij had beter een tackle ingezet"

Redactie
| 7 reacties
Ref Geldhof verklaart rood voor Schuermans: "Hij had beter een tackle ingezet"
Foto: © photonews

Zondagmiddag nam Lokeren de maat van Westerlo. Na de rode kaart voor Kenneth Schuermans hadden de Waaslanders vrij spel. Maar bij Westerlo waren ze allesbehalve tevreden met de beslissing van ref GEldhof.

Schuermans kreeg de rode kaart en een penalty tegen na zijn duw in de rug van Tom De Sutter. De verdediger begreep het zelf niet en volgens de bondsreglementen zou een gele kaart voldoende gebleken hebben. Frederik Geldhof zag het echter anders.

Hij had geen enkele intentie om de bal te spelen

"Een speler die alleen richting doel loopt foutief een doelkans ontnemen, dat was vroeger sowieso een rode kaart. Zowel bij een tackle als bij een duwfout. Nu gelden er andere regels: heb je binnen het strafschopgebied de intentie om de bal te spelen, dan is een gele kaart voldoende", legde hij uit.

"Buiten het strafschopgebied blijft een rode kaart de enige juiste sanctie. Door De Sutter in de rug te duwen, toonde Schuermans geen enkele intentie om de bal te spelen, dus moest ik wel de rode kaart boven halen. Misschien had hij beter een tackle ingezet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties