De reden waarom Anderlecht transfer van Kawaya uitstelt

De reden waarom Anderlecht transfer van Kawaya uitstelt
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Andy Kawaya is nog steeds een speler van Anderlecht ondanks het feit dat vele ploegen hem willen en dat hij niet echt in de plannen van René Weiler past. De flankaanvaller zit vast in de stugge houding van Anderlecht.

René Weiler liet hem deze week opdraven bij de A-kern, maar dat was eenmalig omdat hij een speler nodig had. Toch verkoos hij Kawaya boven Lukebakio, wat op zich hoopgevend is voor de 19-jarige aanvaller. Toch is een uitleenbeurt nog steeds aangeraden, want veel spelen gaat hij niet doen bij Anderlecht.

René Weiler sprak zich gisteren uit over zijn situatie en die van de anderen in de speciale B-kern. "Ik volg de jongeren en als ik ze nodig heb, kan ik ze altijd gebruiken. Ze zijn nog steeds speler van Anderlecht. Tot dan kunnen ze hun kansen verdienen", aldus de Zwitser.

Op de mentaliteit van Kawaya valt niets aan te merken

Maar Kawaya had zijn zinnen al gezet op een transfer naar Zulte Waregem, al laat hij daar op training niet van blijken. Op de mentaliteit van de jeugdinternational valt immers niets aan te merken. Maar Anderlecht is voorzichtig met spelers naar play-off 1-concurrenten te laten vertrekken. En daarom willen ze ook niet toegeven op de transferprijs.

Zulte Waregem is de keuze van Kawaya zelf, maar er zijn nog andere geïnteresseerden zoals KV Kortrijk en KV Mechelen. Bij die ploegen gaat paars-wit waarschijnlijk minder moeilijk doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties