De vijver in Neerpede is nog niet leeggevist: vier om in het oog te houden

De vijver in Neerpede is nog niet leeggevist: vier om in het oog te houden
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft vorig weekend met zijn U19 de Otten Cup gewonnen. De ploeg onder leiding van Mo Ouahbi heeft enkele bekende spelers in zijn rangen, maar ook enkele jongens met talent die binnenkort wel ter sprake zullen komen.

Wout Faes, Jorn Vancamp, Emmanuel Sowah, Mile Svilar en zelfs Nelson Azevedo kent iedereen naderhand wel. Maar er zijn een paar jongens bij die zeker ook de mogelijkheid hebben om door te groeien. Een kleine schets.

Milan Corryn

Corryn is een 17-jarige... tja wat? Zijn polyvalentie gaat wel heel ver. Van box-to-box tot spits, zoals hij vorig seizoen verschillende keren werd uitgespeeld bij de U17. Bij de jeugdploegen krijgt hij een meer centrale rol op het veld, maar het blijft hem allemaal gelijk. Zelfs op de flanken kan hij uit de voeten.

De technische bagage van de stevig uit de kluiten gewassen Corryn laat hem toe om op verschillende posities te spelen. Hij wordt gezien als de volgende die - volgend seizoen misschien - eens een kans kan krijgen.

Trésor Ndayishimiye

Verstuik uw tong er niet over, maar het is wel degelijk een Belgische flankspeler. Trésor zal voorlopig volstaan, maar zijn voetbalvaardigheden zijn niet zo ingewikkeld als zijn naam. De Lembekenaar is sterk met de bal aan de voet en speelt vooral op links of achter de spitsen.

Maar eigenlijk kan hij het hele aanvallende gamma aan. Hij moet enkel nog wat aan zijn body werken.

Daam Foulon

De linksachter die via FC Muizen, Racing Mechelen en Lierse bij Anderlecht terecht kwam heeft alles van een moderne back: snelheid, fysiek, dribbel en voorzet. De jeugdinternational, net als de andere twee, wordt soms ook uitgespeeld als centrale verdediger.

Foulon is een pure linkse poot en moet nog wat werken aan uitvoetballen met zijn rechter, maar voor de rest ziet het er allemaal goed uit.

Daam Foulon heeft alles van een moderne linksback.

Hannes Delcroix

Ook jeugdinternational en bekend om de rust die hij uitstraalt. De rijzige centrale verdediger behoudt in alle omstandigheden het overzicht en maakt quasi steeds de juiste keuze.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties