Wat met Trossard? Geblokkeerd door twee jongens die geld kosten

Wat met Trossard? Geblokkeerd door twee jongens die geld kosten
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Wat gaan Peter Maes en Genk aanvangen met Leandro Trossard. De 21-jarige jongeling zit aan de bank gekluisterd en het ziet er niet naar uit dat daar snel verandering in zal komen. Of het moet zijn dat Peter Maes een serieuze knoop doorhakt.

Genk bewoog vorig seizoen nog - tevergeefs - hemel en aarde om Trossard tijdens de winterstop bij OH Leuven weg te halen. De Limburgers hadden hem nodig, zo klonk het. Een half seizoen later zit de jongeling echter weer in dezelfde situatie als voor zijn uitleenbeurt naar OHL: op de bank.

Trappelen van ongeduld

69 minuten in zeven officiële matchen is niet om over naar huis te schrijven. Zaterdag kreeg hij de meeste speeltijd: 25 minuten. Trossard staat te trappelen van ongeduld, maar ziet zich geblokkeerd door een paar jongens die ofwel veel gekost hebben, ofwel veel moeten opbrengen. In het eerste geval is dat Neeskens Kebano.

Die zette de stap van Charleroi naar Genk voor maar liefst vier miljoen euro. Een toptransfer voor Genk en die willen ze niet verloren zien gaan. Daarnaast is er nog Leon Bailey, maar die moet Genk in de toekomst vele miljoenen gaan opbrengen. En op rechts? Daar beginnen we niet eens over, want Buffel is incontournable. U begrijpt het al: Trossard heeft een serieuze uitdaging voor zich.

Trossard kreeg nog maar 69 minuten in zeven officiële matchen.

Of hij moet weer uitgeleend worden, maar dat ziet Peter Maes dan weer niet zitten. Hij wil een stevige bank hebben en daar maakt Trossard deel van uit. "Hij moet geduld hebben, zijn kansen komen wel", aldus Maes. Maar de jongen die alle posities achter de spits aankan, wil zijn carrière niet opnieuw moeten opstarten. Vorig seizoen bij OHL oogstte hij veel lof, nu moet hij weer knokken.

Hoe moet Genk spelen?

59%
5%
0%
22%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties